ZOO Brno - 14.5.2011

15.05.2011 13:54

V sobotu ráno jsme s Fat a Dakym vstávali jako ranní ptáčata a již v 9 hod. jsme stáli před bránou brněnské zoologické zahrady, kde na nás čekala naše spolubydlící Maruška s její malou sestřenicí Anežkou a její maminkou. Nás už od domu doprovázela naše společná kamarádka Monča.

  

Naše první kroky vedli samozdřejmě k nejmilovanějším zvířatům, kterými jsou pro mě kočkovité šelmy (teda hned po psech :-D ). Tygří výběh byl obrazem pravé italské siesty, po krmení obě šelmy obývající velmi pěkný výběh patřičně relaxovali a evidentně jsme jim byli všichni úplně ukradení ;o)

 

 

Dále následoval očividně znuděný levhart, sousední obrovské teritorium obydlené 2 medvědy, až jsme se dostali k rysovi. Daky zajímající se o vše kolem absolutně nepostřehl číhajícího rysa, který se k němu instinktivně velmi tiše přibližoval. O to větší překvapení pro Dakyho bylo, když ho rys zastavený pletivem přepadl. :o) 

 

 

 

 

 

Přemístili jsme se do klidnější zóny plné všech různých přežvýkavců či býložravců... Kde byli bezkonkurenčně nejúžasnější nádherné žirafy. Přibližně v polovině ZOO jsme se zastavili v dětské zoo, kde si malá Anežka prolezla všechny možné prolézačky pro děti a my si doplnili potřebné tekutiny ;o)

 

V pavilonu plazů nás všechny nejvíce zaujala při své velikosti anakonda. Pomalu po 5 hodinách v ZOO jsme se vydali na cestu k východu, kde nás fascinovali pro mnoho lidí tolik oblíbené, pro velkou část populace zase dosti neznámé surikaty.

   Co dodat na závěr.... Viděli jsme spoustu krásných zvířat, znovu si oživili již tak dlouho známé pravdy. Každý tvor má svůj význam, svou roli a je jedinečný - od malých svišťů přes říši ptáků až po velké majestátné savce.

 

A co je pro mě nejdůležitější? Možnost návštěvy brněnské ZOO s mými milovanými chlupáči Fatimkou a Dakym. Fat i Daky si procházku užili :o) Jen co dorazili domů, měli jediný společný cíl - jejich pelíšek, nejlepší místo pro zasloužený odpočinek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotečky z brněnské ZOO najdete TADY :o) 

 

 

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode